Všechny newslettery

 

Chcete do toho jít na sto procent?

 

Po delší době vám opět představujeme sekci 100% čokolád. Právě u takových tabulek se nejlépe pozná, jak kvalitní kakaové boby skutečně jsou. Tyto tabulky však nejsou nutně určeny jen čokoládovým znalcům – i začátečník či průměrně zkušený degustátor se může nechat překvapit všemožnými chuťovými tóny.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Nefalšovaná stovka

Tabulka s intenzivní chutí ořechů vyrobená z kakaa z oblasti Sur de Lago ve Venezuele nedaleko jezera Maracaibo. Vychutnáte si ji, i když nevíte, kde přesně tohle jezero leží.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

I stovka může být ochucená

Čokoláda stoprocentní skutečně je, ale perfektní dochucení zajistí rozemleté oříšky a na povrchu celé rozinky. Ideální tabulka pro stoprocentní začátečníky.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Peče celé Česko

Čokoládové válečky jsou perfektní formou čokolády na vaření nebo pečení. Váleček můžete strouhat, krájet, nechat rozpustit a rozhodně ujídat.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Bábovka bude ostřejší

I válečků máme na výběr víc, například tento má silné tóny ořechů a koření. Hodí se tak perfektně pro přípravu čokoládové polevy nebo sušenek.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Kondoři?

 Tato tabulka je vyrobena z kakaa z posvátného místa Cusco Valey v Peru; z místa, kde žijí mocní peruánští kondoři, o kterých Inkové tvrdili, že díky obrovským křídlům doletí až do nebe. To příliš zajímavé není, ale zajímavá je chuť tabulky – ta je zemitější s tóny sušených květů a trávy.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Usmívejte se a mávejte

Stoprocentní tabulka připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Je tak dobrá, že byla oceněna stříbrnou medailí na Academy of Chocolate v Londýně v roce 2009. Plná, intenzivní, ale únosně hořká chuť se šťavnatými ovocnými tóny.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Pražská stovka

I Češi mají své zástupce na poli stoprocentních čokolád. Například Míšinu čokoládu vyrobenou z tanzanského kakaa z oblasti Kakao Kamili bez jediného zrnka cukru.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Hradecká stovka

Základ tvoří chuťově velmi živé boby z Mexika. Skvělým partnerem je vyzrálá chuť kakaa z Grenady. Vše doladí kořenitost Bolívie a trocha zemitosti z Jamajky, kde stovku díky Boltovi dobře znají.

Osobní odběr v Husovce je zpět

Zkoušíme otevřít prodejnu v Husově ulici. Cestou na orloj se u nás stavte, rádi vám poradíme s výběrem čokolády přesně pro vás. Můžete ji opět využít i jako výdejní místo pro svou objednávku z e-shopu.


Otevřeno máme každý den od jedenácti do pěti.

Degustace – ideální příležitost k vyzkoušení všech čokolád

Degustace jsou teď pozastaveny, ale už brzy s nimi zase začneme a moc se těšíme. Můžete si na ně stále kupovat poukazy, abyste měli své místo jisté, až to zase rozjedeme.

Poslechnete si zajímavé informace o celé cestě kakaových bobů ze stromu až k vám na jazyk a ochutnáte spoustu tabulek.

Celým zážitkem vás provede velezkušená degustátorka Šárka, která o čokoládě a o lásce ví první poslední.

Skvělé i jako dárek.

Jsme 2x v Praze

Obchod Husova 8 
Praha 1 
otevřeno denně od 11:00 do 17:00 

 

 

 

 

 

 

Sklad Thákurova 3
Praha 6
všední dny od 9:00 do 16:00

Copyright © 2020 Čokoláda.cz s.r.o., Všechna práva vyhrazena. Tento e-mail jste obdrželi na základě Vašeho souhlasu se zasíláním novinek Čokoláda.cz.

Naše adresa:
Čokoláda.cz s.r.o. Thákurova 3 Praha 160 00 Czech Republic


Zprávy od Čokoláda.cz jsou odesílány prostřednictvím služby MAILservis